Over mij

Mijn naam is Richard Bremer, ik ben 34 jaar en fotografie is mijn passie! Ik hou er enorm van om mensen te leren kennen en ze vervolgens te verrassen en blij te maken met een mooie foto van hunzelf of hun geliefden. Als fotograaf fotografeer ik veel bruiloften en loveshoots en lever dus niet alleen trouwfoto’s, maar ook lekkere casual foto’s van verliefde koppels. Daarnaast maak ik graag portretten van mensen en werk ik met bedrijven samen om hun bedrijfsprocessen en hun mensen zo goed mogelijk te laten zien aan de buitenwereld. Een speciale interesse van mij zijn de zogenaamde Beloved of Moment Design sessies. Deze portretsessies, voor zowel stelletjes, gezinnen als individuen, gaan in op jullie leven en de mooie momenten die je al beleefd hebt. Het bovenhalen van deze herinneringen en de gevoelens die daarbij horen zorgen voor de allermooiste foto’s. Deze vorm van fotograferen vraagt een voorbereiding van jezelf door bijvoorbeeld het invullen van de vragenlijst en het voorbereiden van een extraatje. Wat je ervoor terugkrijgt zijn foto’s met échte emoties. Je zal niet meer op de shoot terugkijken met het gevoel dat je zo en zo moest gaan staan van de fotograaf, maar met de warme gevoelens van de momenten die je bij de sessie naar boven haalt. Echt mensenwerk dus!

Nadat de passie geboren was heb ik het serieuzer aangepakt door een jaarprogramma te volgen bij fashion- en glamour fotograaf Frank Doorhof. Hij leerde mij niet alleen hoe ik mijn foto’s technisch kon perfectioneren, maar ook hoe ik modellen en mensen het beste kan aansturen en poseren. Daarna startte ik officieel met Richard Bremer Fotografie, met als specialisatie portretten en bedrijfsreportages. In 2013 werd 2Shoot Fotografie geboren, voor alles gerelateerd aan bruiloften, trouwfotografie en loveshoots. In 2015 heb ik beide bedrijfsnamen samengevoegd en ga ik door onder de naam Richard Bremer Fotografie.

Plezier maken tijdens en met het fotograferen is een van de leukste dingen die er voor mij zijn.

Als we samen plezier hebben tijdens een shoot dan zien we dat terug in het eindresultaat. Zeker bij een bruiloft, die we niet over kunnen doen, zorgt dit plezier ervoor dat de trouwfoto’s in het trouwalbum na tientallen jaren nog steeds sprankelen van enthousiasme. En daar niet alleen, maar ook bij alle andere shoots zie je plezier gewoon terug in het eindresultaat. Voor mij is er niets mooiers dan dat.

Naast fotograferen houd ik heel erg van gezelligheid met vrienden, mountainbiken, wandelen, bordspellen en een goed fantasy boek. In de zomer staat de BBQ op een warme avond in het middelpunt en als het donker wordt wil ik niet zonder onze vuurkorf. Ik kan niet zonder mijn camera’s, smartphone en een goede kop thee (sinaasappel!)

Bezoek mij ook eens op de volgende plekken:

Spreken mijn prijzen en foto’s jullie aan?

Leuk, laten we samen kijken naar de mogelijkheden voor fotografie van jullie huwelijk of voor het maken van prachtige portretfoto’s.

Contact