Wat is Beloved – Moment Design

Als je naar een foto kijkt dan word je erdoor gegrepen, of niet. Als er mensen opstaan dan merk je al snel dat het de emoties van de geportretteerden zijn die je grijpen. Emoties zijn de basis van wie we zijn, hoe we doen en hoe anderen ons zien. Emoties zijn mooi. De Beloved – Moment Design techniek helpt jou als geportretteerde om mooie emoties te laten zien. Solo, met je partner of met je gezin. Het is speels, maar kan ook diepere herinneren blootleggen. De Beloved – Moment Design sessie werkt als volgt:

Stap 1: de Beloved – Moment Design fotoshoot thuis voorbereiden

Zodra we besloten hebben dat we willen samenwerken stuur ik je een vragenlijst, de Visual Voice. Deze gebruik ik voor een Solo of Duo fotoshoot. Deze vragenlijst bevat vragen die je helpen om mooie momenten te herinneren, momenten waar je trots op bent of momenten waarin je elkaar meer bent gaan waarderen. Voor een duo fotoshoot krijg je daarnaast nog suggesties om iets mee te nemen naar de sessie, bijvoorbeeld een (liefdes)brief voor je partner of een klein kadootje. Dit document noem ik de Playlist. Hiermee maken de fotoshoot speelser en persoonlijker.

Voor gezinnen gebruik ik een aparte Playlist, speciaal toegespitst op de andere dynamiek die een gezin juist zo uniek maakt. De suggesties die erin staan zullen zorgen voor een enorm leuke shoot, voor zowel de ouders als de kinderen. Tijdens de sessie kunnen we ook kijken of er gelegenheid is om jullie als ouders weer even als koppel te fotograferen.

Stap 2: Beloved – Moment Design tijdens de fotoshoot

Op de dag van de fotoshoot ontmoeten we elkaar op de afgesproken plek. Dit kan bij je thuis zijn, maar ook bij een park, speeltuin, kasteel of het strand. Of ergens anders waar jullie je helemaal thuis voelen. Ik zorg ervoor dat we een mooie plek vinden waar we in relatieve rust onze sessie kunnen beleven. Ik help met poseren, geef kleine opdrachtjes of stel af en toe een vraag. De reacties leg ik vervolgens vast. In het begin hebben we voornamelijk veel lol, later in de sessie komen er ook momenten voorbij die betekenisvoller zijn. Dit hoeft niet altijd te gebeuren, soms blijven we heerlijk in de lol hangen en genieten we op die manier van de fotoshoot.